Tort Joly

de marieta in Torturi, 3 Iul 2010 | 6285 vizualizari

 

un tort zic eu bun!!imi pare rau ca nu am sectiunea!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 oua,
  • 3 lingurite zaharina lichida,
  • jumatate pahar apa,
  • jumatate pahar ulei,
  • un praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 9 linguri de faina.

crema:

  • 500ml lapte
  •  o budinca de vanile ,
  • 2linguri faina,
  • un pachet de unt,
  • 3 lingurite de zaharina lichida
  • esenta de vanilie.

pentru ornat:

  • 200ml de frisca lichida ,
  • o lingurita zaharina lichida
  • esenta de vanilie,
  • 2 kiwi,
  • ornamente colorate!
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Joly:

blatul:

se separa albusurile de galbenusuri care se bat cu un praf de sare apoi cand sa intarit se pune praful de copt si se mai bate bine.galbenusurile se freaca bine cu zaharina,uleiul ,apa,esenta,apoi faina.se omogenizeaza bine apoi se amesteca cu albusurile cu grija sa nu se lase! se pune intr-o tava rotunda de tort cu peretii detasabili unsa cu unt si tapetata cu faina,si se da la cuptor!se probeaza cu scobitoarea sa vedem daca e copt apoi se lasa la racit!

crema:

se pun 400ml de lapte la fiert,intre timp se amesteca praful de budinca cu faina si se dilueaza cu laptele ramas,apoi se pune peste laptele care fierbe amestecand intruna sa nu se faca cocoloase.se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma si esenta de vanilie si zaharina!

se face un sirop din apa si cateva picaturi de zaharina!  se taie blatul in trei parti se insiropeaza putin cu siropul apoi se pune jumatate de crema,se pune iar blat,sirop,crema,blat!

frisca se bate tare cu zaharina,si vanilia si se orneaza tot tortul dupa imaginatie.

se orneaza si cu kiwi curatate si taiate feli si cu ornamente colorate de tort!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Joly" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

marieta 1

05.07.2010, 02:28

da am sa mai postez dar in 2 zile plec in romania cu niste treaba si cred ca voi intra mai rar pe net vreo 3 saptamani!!!multumesc de aprecieri!!

nadina73 1

04.10.2010, 01:19

mihaelar63 1

12.10.2010, 01:46

bineinteles ca in primul rand si eu tot la trandafir ma dau iar in al doi-lea interesanta alternativa cu zaharina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200